pedicuremotoren

Beschrijving

Bentlon presenteert een lijn innovatieve pedicuremotoren, helemaal afgestemd op de werkbehoeften en wensen van de professionele pedicure. De lijn bestaat uit 7 spray- en 4 vacuümmodellen. Elk model is voorzien van een ergonomisch, lichtgewicht handstuk en is ontworpen met hygiëne en kwaliteit als uitgangspunt. Tevens beschikken alle modellen over een uitschuifbaar handvat waardoor het ideaal te gebruiken is voor ambulante voetverzorging. Ook is het handstuk veilig te plaatsen in de houder aan de zijkant van het apparaat. Het vernieuwende design van deze pedicuremotoren is werkelijk een blikvanger in uw praktijk! Bovendien zijn de pedicuremotoren ook verkrijgbaar in de kleuren chrome, medisch blauw en stijlvol dark-grey.

1

spray motoren

2

Pedicuremotoren met sprayfunctie (ook wel nattechniek genoemd ) zorgen ervoor dat huid- en nagelstof die vrijkomt tijdens de behandeling meteen wordt neergeslagen door het spraywater. De unieke spray-technologie van een Bentlon pedicuremotor zorgt ervoor dat zowel het huidoppervlak als de frees efficiënt gekoeld blijven en er een verfijnde nevel wordt gesprayed. Alle modellen hebben een transparant reservoir van 245 ml waarbij het zeer makkelijk is het niveau van de spray in de gaten te houden. De pedicuremotoren met spray-technologie zijn stille motoren met een krachtig bereik tot 40.000 RPM. Binnen dit bereik kan gevarieerd worden in verschillende snelheden.

Door de geïntegreerde sprayfunctie en het Clean Head-systeem kunnen vloeistoffen of andere verontreinigende stoffen niet in het binnenwerk van het handstuk terechtkomen. Het LCD-scherm, het gebruiksvriendelijke toetsenbord met softkeys en/of draaiknop voor de regeling van de sprayinstellingen zijn handig te bedienen, ook met handschoenen. Daarnaast is het mogelijk 3 snelheden te programmeren onder de memory-functie. Hiermee kunt u gemakkelijk uw favoriete snelheidsinstellingen opslaan om nog sneller te schakelen tijdens uw werk.

Handstukken
De handstukken uit de Smart-serie bestaan uit één geheel met een geïntegreerde spraykop en micromotor. Trillingen worden opgevangen door de innovatieve manier waarop de micromotor in het handstuk is verwerkt. Naast het compacte design zijn de handstukken uit de Smart-serie ook erg licht qua gewicht.

7
6

vacuum motoren

In de vacuümtechniek wordt afzuiging gebruikt om het stof uit het behandelingsveld te verwijderen. De Bentlon Vacuümmodellen zijn speciaal ontwikkeld met aandacht voor hygiëne, kwaliteit en een elegant design. De focus hierbij ligt op het maximaliseren van de efficiëntie van de afzuigkracht in combinatie met het minimaliseren van het geluid. Met een zuigkracht van maximaal 190 liter per minuut hebben ze eenzelfde bereik als de spraymodellen.

Vacuümmodellen zijn ergonomisch vormgegeven. Ze hebben een goed evenwicht, een krachtige borstelloze micromotor, een automatisch klemsysteem en zijn eenvoudig te onderhouden. Trillingen worden opgevangen door de innovatieve manier waarop de micromotor in het handstuk is verwerkt. Dankzij de zachte handgreepkussens ligt het handstuk fijn in de hand. De handstukhuls kan met één beweging worden verwijderd waardoor het gemakkelijk te reinigen en desinfecteren is.

Handstukken
De handstukken uit de Perfect-serie zijn gemaakt van massief titanium. Het gebruik van niet-allergische en biocompatibele eigenschappen zorgen voor een verbeterde duurzaamheid en maakt deze handstukken bijzonder geschikt voor intensief gebruik. Een Perfect handstuk bestaat uit 2 afzonderlijke delen; een spraykop en een micromotor. De micromotor is klein en licht waardoor de perfecte balans ontstaat tussen de micromotor en de spraykop. De twee-delige technologie maakt het mogelijk de spraykop apart te reinigen en te steriliseren in een autoclaaf. Tevens bestaat er de mogelijkheid een Bentlon Omnicut of Bentlon Contra Angle op het handstuk te plaatsen. De handstukken uit de Perfect-serie kunnen dus voor meerdere doeleinden worden gebruikt!

3
4
5

accessoires

Bentlon Omnicut
De Bentlon Omnicut is een speciale tool waarmee eelt snel en veilig van voetzolen en hielen verwijderd kan worden. Ronddraaiende kleine mesjes, omhuld door een beschermkap, verwijderen zelfs de dikste eeltlagen in slechts enkele seconden. De Bentlon Omnicut kan worden gebruikt in combinatie met Bentlon pedicuremotoren met een deelbaar (Perfect) handstuk.

Een behandeling met de Bentlon Omnicut is zeer effectief en hygiënisch. De mesjes zijn steriel en vervangbaar. Ze kunnen worden gedesinfecteerd met 70% alcohol maar mogen ook in een autoclaaf worden gereinigd. Om hygiënische redenen dient u de mesjes na iedere behandeling / klant te vervangen. Met één set mesjes kunnen gemiddeld 8
behandelingen worden gegeven.

Bentlon Contra-Angle
De Bentlon Contra-Angle is een extreem handig en licht handstuk welke gebruikt kan worden voor het behandelen van likdoorns en eelt. Met een rotatiesnelheid tot 200.000 RPM in combinatie met kleine diamantfrezen zorgt de Bentlon Contra-Angle voor een accurate en snelle behandeling. Tevens kan het handstuk worden ingezet voor het behandelen van nagels en nagelriemen.

Met de Bentlon Contra-Angle kunt u verschillende hulpvragen op een efficiënte en klantvriendelijke manier verhelpen. U werkt zonder druk, precies en exact op de te behandelen plek. De kortere werktijd en vrijwel pijnloze behandeling zijn een groot voordeel voor zowel u als voor uw klant! De Bentlon Contra Angle kan worden gebruikt in combinatie met Bentlon pedicuremotoren met een deelbaar (Perfect) handstuk.

8